Kirsi Tikka

Kirsi Tikka on joogan opettaja ja kouluttaja, sekä joogaoppilas itsekin.

Ensikosketuksen joogaan sain 13-vuotiaana silloiselta baletinopettajaltani Saima Kranigilta, mutta varsinainen joogakärpänen iski 19-vuotiaana, jolloin jooga toimi terapeuttisena ja mieltä avartavana kokemuksena. Vakava fyysinen loukkaantuminen ohjasi minut joogan pariin ja siitä hetkestä avautui uusi maailma. Oli helpottavaa löytää paikka ja elämäntapa, joka oli jotain muuta mitä keho- ja suorituskeskeinen baletin maailma oli tarjonnut. Suomen Kansallisoopperan balettikoulu on aika ankara paikka nuorelle kasvavalle ihmiselle joten jooga tarjosi minulle paikan, jossa riitin sellaisena mitä olen. Ensimmäinen harjoitusmuoto oli astangajooga ja parhaimpia hetkiä matolla olivat alun ja lopun mantrahetket. Mitä pidemmälle jooganpolkua on astellut sitä enemmän filosofian opiskelu on ollut mukana kuvioissa. Minua kiehtoo ihminen psykofyysisenä ja henkisenä kokonaisuutena ja siksi jooganoppilaana ja opettajana minulle tärkeintä on katsella meitä kokonaisuutena. Pyrin tuomaan tämän kokonaisen katsontatavan joogamatolle sekä tunneille, kun olen opettajan roolissa.

Joogaa sen eri muodoissa olen opettanut vuodesta 2009 alkaen. Olen vuosien saatossa ehtinyt opiskella lukuisia jooganopettajakoulutuksia, jotta oppisin ymmärtämään joogaa laaja-alaisesti sen autenttisimmista muodoista sen moderniin serkkuihin saakka. Myöskin utelias luonteeni pitää minut kiinnostuneena uusista ja uusista opintokokonaisuuksista ja luulen, että mitä enemmän opiskelee sitä enemmän tajuaa, että on ainaisen ekaluokkalaisen kengissä; ja se juuri pitää ihmisen nöyränä elämälle, uusille oivalluksille ja näkökulmille. Tällä hetkellä opetan ja koulutan eniten Helsingissä sijaitsevassa joogastudiossa Yoga Base Helsingissä sekä kesästä 2020 lähtien olen ollut myös vanhassa kotikaupungissani Lappeenrannassa, minne olemme kahden muun kollegan kanssa perustaneet Saimaa Yoga Collectiven, joka tarjoaa joogaa Pop Up-luonteisesti.

Jooganopettajuuden lisäksi toimin kulttuurintuottajana. Vapaa-ajalla vietän aikaa niin luonnossa kuin kaupungissa ja tällä hetkellä lataudun lukemalla, pulahtelemalla Saimaan vesissä ja kokkaamalla.